• Početna>
  • Vesti>

Poslednja runda dijaloga značajna zbog mira i stabilnosti

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je da je sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu bio od izuzetne važnosti za mir i stabilnost na Kosovu.

 

Jevtić je rekao da mir i stabilnost nemaju alternativu i da je zato sinoćni sastanak i nastavak dijaloga u Briselu bio od izuzetne važnosti za mir i stabilnost na Kosovu i da sastanci u Briselu nisu nikada bili laki, a ponajmanje ovaj poslednji.

“Oni koji su protiv dijaloga i koji ne razumeju važnost razgovora u Briselu suštinski ne razumeju koliko je važan mir, koliko je važna stabilnost i da nam jedino mir i stabilnosti mogu pomoći da se čitavo kosovsko društvo razvija u svakom smislu te reči,” naglasio je Jevtić.

On je ocenio da izostankom tolerancije i razumevanja među narodima na Kosovu izostaje i mir i da se to ponajviše oseti kod povratnika u povratničkim sredinama gde ljudi, nakon povratka na Kosovu, samo žele da žive mirno.

“Zato sam oduvek bio i uvek ću biti protiv izgovaranja teških reči, protiv stavova da nam dijalog nije potreban jer, kao što je to više puta rečeno i neosporno utvrđeno, bolje je i 100 godina pregovarati nego jedan dan ratovati,” kazao je on.

Jevtić je dodao da je bilo dosta sukoba, gubitaka ljudskih života, patnji i da treba da se okrenemo budućnosti i razgovaramo.

“Zato iskazujem snažnu podršku dijalogu u Briselu jer podrška dijalogu znači i podršku miru i stabilnosti,” zaključio je Jevtić.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još