Bratu državnog sekretara Jablanovića određen pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana M. J., bratu državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića.Pritvor je određen i još trojici osumnjičenih za trgovinu marihuanom, prenosi Tanjug.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema M.J. i još trojici osumnjičenih odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, izjavila je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

M.J. i ostali se terete za krivčno delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi, rekla je Tanjugu portparol Višeg tužilaštva Tatjana Sekulić.

Mediji su preneli da je u trenutku privođenja M.J. bio u službenom automobilu Ministarstva rada, iz kojeg su danas saopštili da u vozilu prilikom pretresa nije pronađena droga, niti bilo šta protivzakonito. Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković takođe je rekla da droga nije pronađeno u vozilu Ministarstva za rad niti u vozilu bilo kojeg drugog ministarstva Vlade Srbije.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još