Porodice nestalih dostaviće dokaze protiv Haradinaja

Porodice kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM dostaviće ambasadorki Francuske u Beogradu Kristin Moro dokaze protiv Ramuša Haradinaja kako bi ih ona prosledila francuskom pravosuđu.

Sastanak predstavnika Udruženja sa francuskom ambasadorkom zakazan je za sutra u 10.30 časova.

“Dostavićemo i imena preko 300 kidnapera i ubica zločinačke UČK“, navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih Srba.

Predstavnici Udruženja će francuskoj ambasadorkli dostaviti i imena zarobljenih i ubijenih vojnika i policajaca u 1998. i 1999. godini u Metohiji, “u zoni zločina Ramuša Haradinaja“.

“Te žrtve su evidentirane i u autobiografskoj knjizi “Priča o ratu i slobodi“ Ramuša Haradinaja, komandanta brigade “Dukađini“ terorističke “OVK“.

Ta knjiga u kojoj je opisivao svako ubistvo, otmicu, svaki zločin prema srpskim civilima, vojnicima i policajcima, mora biti ključni dokaz protiv Ramuša Haradinaja, zbog njegove komandne odgovornosti i aktivnog učešća u zločinima“, navodi se u saopštenju.

Porodice ubijenih i kidnapovanih Srba poručuju da će Specijalni sud za ratne zločine morati da sudi po komandnoj odgovornosti, kao što je Haški tribunal osudio srpske generale JNA.

 

Izvor: RTV KIM

Comments

Pročitaj još