• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija spremna da zaustavi voz i spreči ulazak srpskih zvaničnika

Policija na severu Kosova je spremna da, ukoliko se od nje bude tražilo, zaustavi zvaničnike Vlade Srbije koji su bez dozvole kosovskih vlasti krenuli vozom na Kosovo.

Zamenik komandira Kosovske policije za region severa Besim Hoti izjavio je za Kosovapres da je policija spremna da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima koji za ulazak na Kosovo nemaju potrebne dozvole, prenosi RTK2.

Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava, a namenjena vozu koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici.

“Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle”, izjavio je Kos sev.info zamenik komandira KP za region Sever Besim Hoti.

Hoti je takođe potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na severu, već granične policije.

On je upitan šta asistencija podrazumeva ukoliko je granična policija zatraži, odnosno da li to podrazumeva da asistencija može da znači pružanje asistencije ukoliko granična policija zabrani da voz uđe.

“Naše jedinice su spremne da asistiraju graničnoj policiji u bilo kom slučaju u kojem oni zatraže”, rekao je Hoti.

Izvor: Tanjug

 

Comments

Pročitaj još