• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Položaj Srba na KiM prioritetna politička tema

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovoračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini danas su prisustvovali sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju kako bi narodne poslanike, na njihov zahtev, informisali o političkoj i bezbednosnoj situaciji u pokrajini, navodi se u saopštenju zamenika direktora Kancelarije za KiM Dušana Kozareva.
Uobičajeno da se takve sednice održavaju bez prisustva predstavnika medija i javnosti, kako bi se narodnim poslanicima dali što potpunije informacije, koje neretko imaju oznaku tajnosti i čija priroda može biti bezbednosno osetljiva. Razlog, naravno, nije bila, kako navodi samostalni narodni poslanik Slaviša Ristić, želja da se bilo šta sakrije od očiju javnosti.

Poslanik Ristić je na samoj sednici negodovao zbog izostanka televizijskih kamera, žaleći što mora da pravi predstavu bez publike, ali je velika većina prisutnih poslanika, uveren sam, bila zadovoljna načinom na koji im je predočena aktuelna situacija u našoj južnoj pokrajini.

Poslanik Ristić naravno na kraju i nije bio uskraćen za publiku, jer uvek ima medija koji su spremni da daju publicitet njegovim vodviljima na temu izdaje srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Građani Srbije, a posebno naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, nemaju razloga da strepe, jer većina narodnih poslanika temi naše južne pokrajine ne pristupa na estradni način, kako to čini poslanik Ristić.

Položaj Srba na Kosovu i Metohiji i zaštita državnog integriteta i suvereniteta ostaju prioritetna politička tema u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, u kojoj su, srećom, poslanici željni jeftine političke promocije u ogromnoj manjini, kaže se u saopštenju zamenika direktora Kancelarije za KiM Dušana Kozareva.

Comments

Pročitaj još