Dedić: I na Kosovu i Metohiji nastava počinje sutra

Nastava u svim  školama na području Kosovske Mitrovice i Zvečana počinje sutra, potvrdila je za Radio Kosovka Mitrovica Jasmina Dedić, načelnica školske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njenim rečima, odluka o eventualnom produžetku  raspusta biće doneta isključivo u onim delovima Kosova i Metohije gde zbog  zavejanih puteva ili potpunog nestanka električne energije nije moguće održavanje redovne nastave.

Zasad kako kaže Dedić,  nema većih problema i nastava bi sutra trebalo da krene, nakon produženog prazničnog odmora.

Ona je istakla da je naglasila da je Ministarstvo prosvete odobrilo da školske uprave u saradnji sa lokalnim samoupravama, nakon procene situacije, mogu da donesu odluku o eventualnom odlaganju početka nastave u sredinama gde nema elementarnih uslova da se ona održi.

Deca su u školske klupe trebalo da se vrate u ponedeljak 9. januara, ali je Ministarstvo prosvete donelo odluku da se zbog epidemije gripa raspust produži za dva dana.

U Srbiji je trenutno zbog vremenskih nepogoda na snazi vanredna situacija u jedanaest  opština  a prema najavama iz RHMZ od četvrtka se očekuje toplije vreme.

Comments

Pročitaj još