Đurić:Za Srpsku Novu kreće voz Beograd-Kosovska Mitrovica

Na direktnoj liniji Beograd-Kosovska Mitrovica saobraćaće najnoviji voz iz Rusije, koji će na svoje prvo putovanje krenuti za Srpsku Novu godinu, najavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Za Srpsku Novu godinu premijerno kreće voz Beograd-Kosovska Mitrovica. On će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica. To će biti brzi voz, neće stajati kod svake ćuprije”, rekao je Đurić gostujući na televiziji Pink.

On je naglasio da se direktna linija Beograd-Kosovska linija uspostavlja prvi put posle rata.

On je dodao da će cena karte biti povoljnija nego autobuska.

Prema njegovim rečima, reč je o najmodernijem vozu koji je dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

“Spolja je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manistara i srednjevekovnih gradova na KiM”, rekao je Đurić i dodao da je u pitanju rad umetnika Andreje Vasiljevića.

On je prognozirao da će među glavnim korisnicima voza biti studenti iz raznih delova Srbije, koji studiraju na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici.

Đurić je podsetio da je 12.000 studenata trenutno na Univerzitetu u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici gde, naglasio je, postoji treći po veličini studentski grad u Srbiji.

 

Izvor: Tanjug

Comments