• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Priština ne razume da pravda nema veze sa politikom

Priština ne može da razume da pravo i pravda nemaju nikakve veze ni sa politikom ni sa pregovorima, ni sa razgovorima, a Srbija će se uvek boriti za pravdu, za istinu o žrtvama i da svi zločinci budu kažnjeni, bez obzira ko su i odakle su, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom hapšenja bivšeg kosovskog premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Neko je ratni zločinac ili nije, i to nema baš nikakve veze ni sa politikom, ni sa razgovorima, ni sa međunarodnim okolnostima, niti bilo čim drugim. Priština očigledno nikako ne može da razume da pravo i pravda nemaju nikakve veze sa tim – kaže on.

Vulin kaže da je Haradinaj nebrojeno puta javno, lično rekao, napisao i potpisivao knjige, u kojima je govorio kako je i koga ubijao. Zato, smatra Vulin, on nije neko ko bi mogao da izmakne pravdi.

– Priština očigledno to ne može da razume, zato što smatra da se političkim odlukama mogu donositi pravne odluke. Ne mogu i neće se donositi – rekao je on.

Srbi na KiM su žrtve

Vulin je upozorio sve na prostoru KiM da vode računa da se bilo kakve poliltičke igre koje mogu da se vode unutar predstavnika vlasti u Prištini ne smeju odraziti na život Srba na KiM.

– To nikako. Srbi na KiM nisu odgovorni nikome ni za šta i oni su žrtve. Srbi na KiM morali bi odavno da budu obeštećeni, ako ničim drugim, ono bar odgovornošću Ramuša Haradinaja i njemu sličnim. I zato, nemojte svoje političke frustracije ni pokušavati da sprovedete nad Srbima na KiM – istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nijedan čovek na KiM ne sme da bude povređen, uvređen, da bude uplašen zato što se nad nekim sprovodi pravda i zato što je konkretno Ramuš Haradinaj uhapšen, ili u pritvoru.

Izvor: Blic, Tanjug

Comments

Pročitaj još