Od danas u Štrpcu signal MTS mobilne telefonije

Žitelji Štrpca prvi put od 2010. godine dočekuju Božić sa signalom MTS-ove mobilne telefonije, koji je plod dugotrajnih pregovora timova Beograda i Prištine vođenih u Briselu, u kojima je naša strana uspela da izdejstvuje nove lokacije i bazne stanice za Telekomovu ćerku firmu u južnoj pokrajini.

Nakon Gračanice, koja odnedavno ponovo ima MTS-ov signal, Srbi od danas mogu da u MTS-ovoj mreži razgovaraju i iz Štrpca i sa Brezovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, povodom uspešnog okončanja faze testiranja i današnjeg aktiviranja MTS-ovog signala u Štrpcu, istakao da su žitelji te najizolovanije srpske sredine u našoj južnoj pokrajini upornom i uspešnom borbom za svoj fizički opstanak i očuvanje srpskih nacionalnih interesa zaslužili ovakav poklon na najradosniji pravoslavni praznik.

“Našim sunarodnicima u Štrpcu poručujem da je ovo samo jedan u nizu koraka koje će naša država preduzeti kako bi oni mogli u da se u punom smislu osećaju delom Srbije. Činjenica da se u MTS-ovoj mreži danas razgovara od Horgoša, na krajnjem severu naše zemlje, do Štrpca, na krajnjem jugu, ima i ogroman simbolički značaj, koji naši sugrađani, uveren sam, veoma dobro prepoznaju”, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je poručio da će, u skladu sa briselskim dogovorima, u narednih nekoliko meseci signal MTS-ove mreže dobiti i žitelji srpskih sela u Kosovskom Pomoravlju.

Đurić je Telekomu, bez čije nesebične ekspertske pomoći ovakav ishod razgovora u Briselu ne bi bio moguć, poželeo uspešnu poslovnu godinu na Kosovu i Metohiji

Comments

Pročitaj još