• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić: Da negujemo slogu i ljubav prema bližnjima

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, posebno srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, želim srećan Božić.

Najradosniji hrišćanski praznik vekovima nam donosi svetlost vere, nade i ljubavi i ujedinjuje nas oko neprolaznih hrišćanskih vrednosti i vrlina. Neka nam zato predstojeći praznični dani budu nadahnuće i podsticaj da negujemo slogu i ljubav među bližnjima, da poštujemo naše različitosti i da nas mudrost i snaga vode u pobedu nad iskušenjima teškog vremena u kome živimo.

Takođe, iskreno želim da radost Hristovog rođenja unese sreću i spokoj u sve naše domove, a našem narodu na Kosovu i Metohiji podari mir i snagu za njegovo postojanje i opstanak na vekovnim ognjištima predaka.

Uz želje za ličnu i porodičnu sreću, dobro zdravlje i profesionalni uspeh, očekujem da ćemo sa međusobnim poverenjem i razumevanjemzakoračiti u novu godinu i istrajiti na putu istine i pravde, koji je za nas i jedini put. Neka nam Božićni praznici budu podstrek za ostvarenje naših ciljeva.

Mir Božji Hristos se rodi!

Comments

Pročitaj još