Đurić: Ratni zločini ne zastarevaju

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurć poručio je “Gospođi Urlike Lunaček da bi trebalo da zna da, kada je reč o ratnim zločinima, ne postoje zastarele poternice, jer , a Ramuš Haradinaj će za zlodela koja je počinio on lično, kao i ljudi pod njegovom komandom, odgovarati kad-tad”.
Ne želeći da ulazim u prirodu fascinacije Haradinajem koju očito gaji gospođa Lunaček, poslanicu Evropskog parlamenta podsećam da se postupci protiv Haradinaja pred Haškim tribunalom nisu završili osuđujućim presudama zato što su svedoci pobijeni. Gospođa Lunaček treba da zna da Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na pravu i pravdi, sve da ima još nekog evropskog parlamentarca koji bi stao u odbranu zločinaca, navedeno je u saopštenju.

Niko ne može Srbiju da natera da bude slepa i gluva pred bolom koji zbog nezadovoljene pravde osećaju porodice žrtava. Gospođa Lunaček će, nakon bezdušnog izliva potpune nehajnosti za žrtve Haradinaja i njegovih zločinaca, morati da objasni građanima Srbije da li je zatvaranje očiju pred zločinima evropski standard i da li su to vrednosti na kojima se ujedinjuje Evropa. Pre svega, gospođa Lunaček mora da se najpre izvini građanima Srbije i porodicama žrtava.

Comments