Đurić: Editi Tahiri se od hotela učinilo da je Vlada

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je Editu Tahiri da joj pokaže šta je Vlada, kako to izgleda, funkcioniše i kako izgleda jedno Ministarstvo. “Ja sam lično spreman da joj pokažem”, poručio je Djurić.

Đurić je rekao da, iako se kloni teških reči, ne može drugačije da opiše Editu Tahiri i njene saradnike koji su hotel preimenovali u vladu nego kao “cirkusmajstore”.

“Svi znaju da je zgrada u severnoj Kosovskoj Mitrovici u kojoj je juče bila Edita Tahiri hotel, i neobjašnjivo je kako je ugostiteljsku ustanovu mogla da preimenuje u zgradu prištinske vlade”, rekao je za TV Most Djurić.

“Oni su ljudi navikli na taj način da se ponašaju, jer ta njihova vlada dugo je zasedala u Švajcarskoj. Tahiri je valjda navikla na to, jer oni su tamo kada su sedeli kao neka paralelna vlada verovatno sedeli u nekim hotelima. Ona je žena videla hotel u Kosovskoj Mitrovici i pomislila valjda da je to vlada”, rekao je Đurić.

Tahiri izjavila je danas da bi Evropska unija trebalo da “ozbiljno razgovora” sa Beogradom, nakon što je policija pronašla ručnu bombu u blizini hotela u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem je boravila.

Comments

Pročitaj još