ACDC obeležio 5 godina postojanja

NVO ACDC danas je obeležio 5 godina od osnivanja koktelom u Krim klubu. Ovom prilikom se obratio Dušan Radaković, direktor ove nevladine organizacije.

„Pre tačno 5 godine mi smo registrovali Centar za zastupanje demokratske kulture. Naš glavni cilj je pomoć, rad na prioritetima i realnim potrebama stanovništva koje živi na severu Kosova. Naš glavni cilj je da se čuje glas građana. Najviše smo fokusirani na transparentnost, vladavinu prava, na rad sa studentima, rad sa opštinama, na integritetu, na sprečavanju korupcije. Mi smo jedina srpska organizacija koja se bavi ovim pitanjima“ rekao je Radaković.

Ističe da će sledeće godine njegova organizacija pratiti celokupan proces primenjivanja Briselskog sporazuma, a da će paralelno podsticati transparentnost.

Osvrnuvši se na već urađeno, rekao je sledeće:

„Ponosan sam što građani kreću da nam veruju. Ponosan sam što Pravni fakultet i studenti prava počinju da sarađuju sa nama. Savetujemo gradonačelnike kada možemo. To su stvari koje su glavni cilj civilnog društva“ ističe Radaković, i dodaje da smatra da su uspeli da pogidnu lestvicu poverenja kod građana.

Comments

Pročitaj još