• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Sretenje rok za formiranje ZSO ili formiramo sami

Ukoliko do Sretenja, do 15. februara naredne godine, prištinske vlasti ne budu počele da ispunjavaju svoje obaveze vezane za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), mi ćemo zajedno sa srpskim predstavnicima na KiM krenuti u samostalno osnivanje ZSO, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je naglasio da će nadležnosti i ciljevi ZSO biti definisani zajedno sa građanima i u skladu sa njihovim potrebama, a da će se ZSO baviti bezbednošću, ekonomskim razvojem, obrazovanjem, zdravtsvom, javnim informisanjem.

“Svim onim što je neophodno za život i opstanak našeg naroda na KiM. Mi nećemo čekati bilo koga, moliti za milostinju u vezi sa onim što nam legitimno i po pravu pripada”, rekao je Đurić novinarima u Beogradu.

Kako kaže da je formiranje ZSO izraz snage, jedinstva srpskog naroda na KiM i to ne treba da plaši nikoga.

“Želim da kažem da će ZSO biti sastavni deo Srbije, baš kao što je naša južna pokrajina KiM sastavni deo Srbije, te će i sa Beogradom, kao i sa Prištinom, održavati aktivne, institucionalne, ekonomske i političke veze, ne na štetu bilo koga već na korist svih građana koji u njoj žive”, zaključio je on.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još