• Početna>
  • Vesti>

Politički predstavnici Srba sa KiM danas sa premijerom Vučićem

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je na sastanak, koji će se održati danas, političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana došlo do ozbiljnog razmimoilaženja po pitanju sprovođenja državne politike.

Deo poslanika sa te liste na svoju ruku, bez konsultacija sa Vladom Srbije, prekinuo je bojkot kosovskih institucija i vratio se u pokrajinsku skupštinu čime je praktično potvrdio da se slaže sa smenom ministra Ljubomira Marića, umesto kojeg je kosovski premijer Isa Mustafa uz njihovu saglasnost postavio Mirjanu Jevtić iz Pokreta socijalista (PS).

Premijer je ranije najavio da će na tu priču staviti tačku danas.

To će istovremeno biti i tačka na navode o sukobu ministra i predsednika PS Aleksandra Vulina i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, odnosno SNS.

Vučić je pre nekoliko dana rekao da ima puno poverenje u ministra Vulina i da je do sukoba njegove stranke PS i Srpske liste na KiM došlo zbog uplitanja stranih faktora i Albanaca.

“Neki ljudi su dali sebi za pravo da urade nešto što je protivno interesima Republike Srbije. Tu je bio upleten i strani faktor i naravno Albanci, bilo je različitih stvari o kojima ne bih danas da govorim. U ponedeljak sam sazvao sastanak u devet ujutru. To je rasplet i kraj priče”, rekao je Vučić.

Vulin je u međuvremenu pošto su većina “odmetnutih” od državne politike članovi PS upozorio da ko se ne odazove pozivu premijera neće više biti član te stranke.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još