• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Sve će biti jasno u ponedeljak, ko je Vučićev, a ko Mustafin

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić očekuje da će posle sastanka političkih predstavnika Srba u toj pokrajini sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem biti jasno i “ko stoji uz politiku države Srbije i ko stoji uz politiku vlade, a koje političke grupacije i pojedinci umesto vlade Srbije i Vučića priznaju Isu Mustafu i drugu vladu kao svoju”.

Đurić je u izjavi novinarima u Medveđi ponovio da je deo poslanika Srpske liste, koji su se opredelili da “iza leđa” i predsednika vlade Srbije i srpskih predstavnika u južnoj pokrajini odu u pokrajinsku vladu u trenutku kada svi Srbi bojkotuju učešće u tim institucijama, “zamenio” svog premijera Isom Mustafom.

On je istakao da je premijer juče jasno rekao da nema nikakve sumnje da to okretanje leđa državi Srbiji od strane tih “samozvanih lažnih predstavnika Srba na KiM” nije spontano i da sa tim ima veze i albanski novac i pojedine strane službe.

“Ali, mi hoćemo da to rešimo razgovorom sa srpskim predstavnicima, nakon čega će sve biti jasno”, rekao je Đurić nakon sastanka sa predsednikom opštine Medveđa Nebojšom Arsićem.

Đurić je istakao da ne može ništa da zameri onima koji osuđuju smenu Ljubomira Marića, od strane tog dela poslanika Srpske liste, koji se, posle svega, usuđuju drsko da lažu “kako su tobože sa nekim razgovarali”.

Foto: RKM arhiva

Comments

Pročitaj još