• Početna>
  • Vesti>

Nemanja Biševac: Studenti su uključeni u humanitarne aktivnosti tokom cele godine

Studenti Univerziteta Priština su tokom godine imali brojne humanitarne akcije u saradnji sa svim Pravnim fakultetima u Srbiji, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice student prorektor Nemanja Biševac.
Jedan od najvećih kulturnih događaja Kosmet fest takođe su organizovali studenti, rekao je on.
Studenti nisu posebno zainteresovani za bilo kakve vannastavne aktivnosti, i mada se odazivaju humanitarnim akcijama, navodi i kao najverniju podršku izdvaja studente Pravnog, Filozofskog , Medicnskog i Fakulteta tehničkih nauka.
“Imamo odličnu saradnju sa Studentskim centrom koji je obezbedio multimedijalni centar gde mogu kvalitetno da provedu vreme, a mi u saradnji sa njima organizujemo predstave, filmove i turnire”, kaže Biševac.
“Za razliku od studentskih parlamenata Univerziteta u centralnoj Srbiji mi nemamo finansijska sredstva kojima možemo direktno da pomognemo našim studentima, ali kroz saradnju sa lokalnom samopuravom, Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Studentskim centrom, koliko možemo pomognemo da ne plaćaju stanarinu i ishranu u domu, a u saradnji sa fakultetima trudimo se da smanjimo školarinu, onima koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji, omogućimo da ne plaćaju”.

Govoreči o studentskim putovanjima, kaže da na ekskurzije sa Univerziteta ode od 500 do 700 studenata svake godine na studentske igre, a preko Studentskog centra omogućen je odlazak na Zlatibor, po veoma povoljnim uslovima, i simboličnoj ceni, rekao je Nemanja Biševac.

Osvrćući se na humanitarnu akciju pokrenutu od studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojoj su se pridružili i ostali fakulteti Biševac rekao je da se aktivnosti nastavljaju i da će nakon završetka, tokom dva dana obići što više srpskih porodica sa decom, u sredinama širom Kosova, kojima će biti podeljeni paketići.
Kaže da je planirano da se narednih dana postave i dva mobilna štanda kako bi se pružila mogućnost građanima Kosovske Mitrovice da se uključe u akciju.

Comments

Pročitaj još