• Početna>
  • Vesti>

Privedeno četvoro osumnjičenih za napad na Srbe u Grnčaru

Kosovska policija uhapsila je četiri osobe zbog učešća u tuči u selu Grnčar, opšina Klokot, kada su izbodena nožem dvojica Srba.

“Popodne su uhapšena dvojica Albanaca iz sela Gornja Stubla i jedan Srbin, svi starosti između 20 i 30 godina, a pre toga još jedan Albanac zbog učešća u tuči. Svi učesnici u tuči su bili pod dejstvom alkohola”, izjavio je za RTV Puls portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

Kako se navodi, svim licima dežurni tužilac odredio je pritvor u trajanju od 48 časova.

Iako je majka jednog od povređenih srpskih mladića tvrdila da pre napada nije bilo nikakve svađe izmedu dvojice Srba i grupe albanskih mladića, koja je sedela za susednim stolom u seoskom kafiću, iz policije navode da se najverovatnije radi o kafanskoj tuci.

“Najverovatnije je reč o kafanskoj tuči, pošto je i uhapšeni imao telesne povrede”, rekao je Hašani.

Dvojica Srba – Slobodan Savić (26) i Marko Mirković (18) – su u subotu povređeni nožem po izlasku iz seoskog kafića, kada su ih napala šestorica muškaraca, javio je ranije RTV Kim.

Savić je zadobio povrede u donjem delu leđa i predelu prepone i hitno je prebačen u bolnicu u Gračanici, dok je Mirković zadobio ubod u grudi i levi kuk, te je on, nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici – pušten na kućno lečenje.

RTV Puls podseća da je prošle nedelje u Grnčaru pretučen Srbin G.P., koji je zbog povreda prebačen na intenzivnu negu u Zdravstvenom centru u Prištini. Njega su, prema lokalnim izvorima, pretukla trojica Albanaca od kojih je jedan navodno dugovao novac za auto povredenom Srbinu.

Policija je tada ovaj slucaj zavela kao zadobijanje lakih telesnih povreda.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još