• Početna>
  • Vesti>

Đurić : Protestna nota Prištine je muzika za moje uši

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić izjavio je danas da protestna nota zbog njegovog dolaska u Kosovsku Mitrovicu za njega predstavlja muziku za uši, jer oni koji se suprostavljaju osnovnim ljudskim pravima ruše svoj politički kredibilitet i političku poziciju.

Đurić je poručio prištinskim vlastima da bi bilo bolje da sviraju note mira i note normalizacije odnosa i slobode kretanja.

“Nije mi jasno kako nešto što nije država može da šalje bilo kome bilo kakve protestne note, ali dobro, šta ćete…”, rekao je Đurić novinarima u Prokuplju.

Inače, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova uložilo je protestnu notu Evropskoj uniji zbog posete direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića Kosovskoj Mitrovici.

Đurić je odgovarajući na pitanje o protestu veterana OVK koji zahtevaju uklanjanje potpornog zida u severnom delu Kosovske Mitrovice, rekao da su “oni na našem spisku još uvek teroristička organizacija”.

“Ne znam šta su to veterani OVK, zadnji put kad sam proveravao o takozvanoj OVK, to je bila teroristička organizacija, doduše na spisku Stejt dipartmenta samo do 1998, ako se ne varam, ali na našem spisku je još uvek”, istakao je Đurić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još