• Početna>
  • Vesti>

Navršilo se 18 godina od ubistva srpskih mladića u Peći

Ni posle 18 godina nema odgovora ko je pucao i ubio šest srpskih mladića u kafiću “Panda” u Peći. Poznato je da su dva maskirana napadača upala u kafić i pucala iz automatskog oružja. Na dan kada se taj zločin dogodio, porodice ubijenih mladića dolaze na pomen.

Neke od porodica ubijenih srpskih mladića redovno, svake godine dolaze na pećko pravoslavno groblje i zapale sveće nastradalima. Na tom groblju su sahranjeni Ivan Obradović, Vukota Gvozdenović, Svetislav Ristić, Zoran Stanojević, Dragan Trifković i Ivan Radević. Bili su uzrasta od 14 do 25 godina.

Njihove ubice još nisu otkrivene.

Zločin se dogodio u vreme sukoba državnih snaga reda Srbije sa naoružanim pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova.

Mislilo se tada da je ubistvo šestorice mladića osveta pripadnika OVK zbog likvidacije grupe njenih pripadnika koji su na granici sa Albanijom upali u zasedu.

Pravda u ovom slučaju nije zadovoljena. Roditelji ubijenih očekuju je od republičkih organa, pošto je i iz državnog vrha Srbije rečeno da nema dokaza da su ovaj zločin počinili Albanci.

Ubistvo šestorice srpskih mladića u Peći pre 18 godina uznemirilo je čitavu naciju. Pokojni Patrijarh Pavle je služio opelo nastradalima na trgu u Peći. Mnogo je ljudi prisustvovalo sahrani.

Danas u Peći gotovo da nema Srba. Oni retki koji su odlučili da se vrate su uglavnom stariji ljudi, koji žive sami.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još