• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Zid će biti deo otvorene pozornice Haljimi: Doneli smo rešenje o rušenju zida

Glavni inspektor kosovskog Ministarstva sredine i prostornog planiranja Bedri Haljimi izjavio je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice da je betonski zid u blizini glavnog ibarskog mosta izgrađen bez građevinske dozvole i da postoji rešenje za njegovo rušenje.
Haljimi je na kratko razgovarao sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem kojem je rekao da je zid izgrađen iako za njegovu gradnju nije postojala građevinska dozvola te da je došao kako bi uručio rešenje o odluci da se zid sruši. “Mi smo danas došli zbog zida koji je građen bez građevinske dozvole, zato što mi znamo da imate projekat sa građevinskom dozvolom, ali zid je nešto što se radi bez građevinske dozvole” rekao je on.
Rakić je rekao da će biti sprovedeno ono što je juče dogovoreno na sastanku u Prištini sa visokim predstavnicima EU.
“Dogovoreno je da ovde zid bude redizajniran, ovde će biti nešto u vidu letnje pozornice koja će služiti za održavanje manifestacija kada projekat pešačke zone bude gotov,”- rekao je Rakić I dodao da očekuje predstavnike EU koji će izneti detalje sastanka. Rakić je naglasio dato nije zid već potpora koja će služiti nivelaciji pešačke zone, ted a je doogovoreno da tu bude letnja pozornica I da će to tako I biti.
Radnici su danas počeli da skraćuju visinu betonskog zida koji je podignut u severnom delu Kosovske Mitrovice u blizini glavnog ibarskog mosta ali su ubrzo i prekinuli sa radom.
.Dve strane su se dogovorile da harmonizuju i usklade nacrte za projekat revitalizacije mosta preko Ibra u Kosovskoj Mitrovici i projektu otvaranja ulice Kralja Petra za pešake, saopšeno je iz Evropske službe za spoljne poslove.
U saopštenju se još navodi da su se strane složile da kružni tok u severnom delu Mitrovice bude povezan sa ulicom Kralja Petra, što bi omogućilo punu i nesmetanu slobodu kretanja, a rešilo bi zabrinutost vezanu za bezbednost saobraćaja.

Comments

Pročitaj još