• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Južne Mitrovice u nenajavljenoj poseti severnom delu – danas sastanak Rakića sa predstavnicima EU i Opštine Južna Mitrovica

 Gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri  sa saradnicima obišao je danas radove na glavnom ibarskom mostu kao I potporu koja se podiže na kraju šetališne zone u ulici Kralja Petera I. 
Bahtiri nije davao izjave novinarima koji su se okupili na licu mesta već je samo prokomentarisao da ovaj zid nije predviđen Briselskim sporazumoim o slobodi kretanja I da će stoga, biti uklonjen.
Reč je o nenajavljenoj poseti koja je pretzhodila sastanku gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića sa predstavnicima EU i susedne oppštine Južna Mitrovica.  Gradonačelnik Rakić je potvrdio novinarima da če do ovog susreta doći danas oko 13h ali da rušenje potpore ne dolazi u obzir. On je dodao das u moguće samo neke korekcije.
Na najavljenom sastanku trebalo bi da bude reči o revitalzaciji mosta, izgradnji kružnog toka, usagalašavanje  projekata srpske firme koja radi pešačku zonu i albanske koja izvodi radove na mostu.  
 
Rakić je ranije naveo da se u blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice radi “nivelacija” ulice Kralja Petra I i šetališta koje je u izgradnji, a da su sa radovima upoznati i predstavnici EU ali i zvaničnici u Prištini. 

Rakić je precizirao da će potporni zid osim za nivelaciju ulice poslužiti i kao fizičko obezbeđenje pešačke zone i zvučna izlolacija. 

Comments

Pročitaj još