Rakić: Tahiri neće odlučivati o gradnji u Kosovskoj Mitrovici

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je večeras da se neće rušiti zid koji se gradi u blizini severne strane glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i da kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri neće odlučivati šta će se graditi u tom delu grada.

Rakić je u izjavi Tanjugu precizirao da je u pitanju “potporni zid” i da Tahiri neće odlučivati šta će se graditi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Rakić je ranije naveo da se u blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice radi “nivelacija” ulice Kralja Petra I i šetališta koje je u izgradnji, a da su sa radovima upoznati i predstavnici EU ali i zvaničnici u Prištini.

Rakić je precizirao da će potporni zid osim za nivelaciju ulice poslužiti i kao fizičko obezbeđenje pešačke zone i zvučna izlolacija.

Tahiri je danas, kako prenosi portal Kos sev saopštila da je “zid” u blizini Ibarskog mosta u suprotnosti sa zakonima Kosova i sporazumom u Briselu, da će njegova izgradnja biti zaustavljena i da će biti srušen.

Istakla je i da je o ovome sinoć i zvanično obavestila EU, te da je Kosovska policija pregledala lokaciju, Ministarstvo životne sredine Kosova poslalo inspektore na lice mesta i da se očekuje izveštaj, a da na Kosovo dolazi i delegacije EU.

 

Izvor: Tanjug

Comments