• Početna>
  • Vesti>

Merima Njegomir, Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov sutra u Kosovskoj Mitrovici

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica organizuje koncert klasične muzike, a izvođači će biti Merima Njegomir, Oliver Njego, Ekstra Nena u pratnji Nikole Rackova, profesora klavira i magistra.

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Opštine prisutnima se obratio portparol Sergej Zaporožac, koji je istakao da privremeni organ nastoji da unapredi kulturu u našoj opštini.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što ćemo sutra imati priliku da ugostimo četiri istaknuta umetnika koji su poznati u čitavom svetu, a tome u prilog govore njihovi nastupi na četiri kontinenta, i preko 2000 održanih koncerata. U piranju su Merima Njegomir, Oliver Njego, Ekstra Nena a sve to u pratnji profesora klavira i magistra Nikole Rackova. Sutra, sa početkom u 9h u sali Mitrovačkog dvora, održaće se koncert klasične muzike, ali ti ljudi će na pravi način klasičnu muziku umeti da prenesu svima koji prisustvuju. Želim ovom prilikom da pozovem sve naše sugrađane da dođu sutra u salu Mitrovačkog dvora i pogledaju nešto novo i jedinstveno“ rekao je Zaporožac.

On je ovom prilikom najavio i godišnji koncert KUD „Kosovski božur“ koji će se održati 16. decembra. Kazao je da će tom prilikom građani moći da vide nove nošnje koje su kancelarija za KiM i Opština Kosovska Mitrovica obezbedile za ovaj KUD. Istakao je da će osim igre i pesme, taj događaj biti i revija srpskih narodnih nošnji i običaja.

Comments

Pročitaj još