• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću otkrivena fabrika za ilegalnu proizvodnju pića

Pripadnici policijske stanice  u Leposaviću  u saradnji sa Regionalnim istražnim jedinicama  Regionalne direkcije policije (RDP) Mitrovica Sever  nakon izvršenog pretresa na 3 lokacije u opštini Leposavić otkrili su  fabriku za koju se sumnja da je neovlašćeno proizvodila i distribuirala falsifikovana alkoholna pića, kao I veću  količinu tog pića I praznih amabalaža.

Privedeno je jedno lice (B.V.) iz opštine Leposavić sa kojim je operativna obrada u toku, dok  za još jednim licem policija  traga.

Šef operative kosovske policije za region Mitrovica Sever Željko Bojić rekao je da je posle dužeg operativnog rada policije, juče  u selu Banovići pronađena laboratorija,(aparatura I mašine za punjene falsifikovanih alkoholnih pića),

U Lešku  je otkriven magacin u kome je takođe pronađeno piće koje je bilo pripremljeno za dalju distribuciju I prodaju, zatim mašine, ambalaža za punjenje alkoholnih pića, veća  količina nalepnica I zatvarača za flaše,  dok je pretresom stana u Lešku takođe pronađen dokazni  materijal koji će služiti za preduzimanje daljih zakonskih mera.

“Nadležni tužilac je okvalifikovao ovo kao  krivično delo proizvodnje I stavljanje u promet  štetnih prehrambenih proizvoda iz Člana 267, kao I krivično delo iz Člana 3096 – nedozvoljena proizvodnja.

U vezi sa ovim slučajem, pripadnici policije su I danas na terenu I preduzimaju dalje zakonske mere” – rekao je Bojić.

Bojić je dodao da je operativna obrada još uvek u toku I da je  tužilaštvo detaljno upoznato sa detaljima slučaja, te da će policija postupati u skladu sa naredbama  nadležnog tužioca, koji će usmeravati dalju istragu.

Tokom pretresa  magacina u Lešku pronađena  je veća količina alkoholnog pića – Jack Daniels, Ballantines,  Pelinkovac,  takovska Viljamovka,  Dunja, zatim vina Medveđa krv, Ždrepčeva krv, Smederevka, kao i  voda Odmenjska.

Izvor: Kontakt Plus radio

Comments

Pročitaj još