• Početna>
  • Vesti>

Stefanović zabrinut zbog ugrožavanja prava Srba na KiM

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je danas zabrinutost zbog ugrožavanja osnovnih prava i sloboda Srba na Kosovu i Metohiji i naglasio da očekuje podršku Euleksa u svim situacijama u kojima su bezbednost i sigurnost srpske zajednice ugroženi.

Stefanović je u razgovoru sa šeficom misije Euleksa na Kosovu Aleksandrom Papadopulu naglasio da još nema pomaka u istrazi vezanoj za ubistvo pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića, 2014. godine u Kopnenoj zoni bezbednosti, i istakao da očekuje pomoć Euleksa u rasvetljavanju ovog slučaja.

Stefanović i Papadopulu, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, ocenili su da je međusobna saradnja u prethodnom periodu bila konstruktivna, ali i da ima prostora za njeno unapređenje.

Papadopulu je istakla da će Euleks nastaviti da obavlja svoje savetodavne i istražne funkcije, u cilju pružanja veće bezbednosti za sve građane, kao i da se, u tom smislu, posebna pažnja posvećuje zaštiti privatne imovine.

Dodala je da će sudije Euleks-a nastaviti da rade u cilju zaštite privatne imovine svih građana.

Ministar Stefanović je istakao neophodnost saradnje u cilju procesuiranja svih organizovanih kriminalanih grupa koje deluju sa obe strane administrativne linije.

Kako je saopšteno, Papadopulu i Stefanović zaključili su da postoji značajan prostor za saradnju, da je prisustvo misije Euleks značajno radi očuvanja bezbednosti svih građana, kao i da će Ministarstvo i misija Euleksa nastaviti da neguje partnerski odnos i u narednom periodu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još