Odložena primena Sporazuma o registarskim tablicama

Primena sporazuma o registarskim tablicama, koja bila najavljena za danas, odložena je dok se ne ispune tehnički detalji, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Tehnički timovi Beograda i Prištine usaglasili se su da se implementacija sporazuma o slobodi kretanja, odnosno registarskim oznakama odloži do daljnjeg, izjavio je Radojević za RTV KiM u Čaglavici, navodeći da je potrebno još vremena oko usaglašavanja pojedinih detalja.

“Tehnički timovi Beograda i Prištine usaglasili su se da se primena sporazuma o slobodi kretanja odloži do daljnjeg, dok se ne usaglase određeni tehnički detalji koji su jako bitni za implementaciju ovog sporazuma. Mi očekujemo da će se sa implementacijom sporazuma početi za par nedelja, nakon određenih razgovora u Briselu koji će obaviti timovi Beograda i Prištine”, rekao je on.

Sporazumom koji je postignut 14. septembra predviđeno je ukidanje tzv. probnih tablica. Delegacije Beograda i Prištine usaglasile su se tada da se na postojećim tablicama sa oznakama SRB i registarskim oznakama KS i RKS prelepljuju beli stikeri.

Predviđeno je da vozači lepe stikere po dolasku na administrativni prelaz i to na delove tablica sa statusnim simbolima.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još