• Početna>
  • Vesti>

Sastanak direktora studentskih centara danas u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas se  po prvi put na Kosovu i Metohiji, održava  sastanak direktora studentskih centara i studentskih odmarališta Srbije kojim predsedavaju pomoćnik ministra prosvete mr Ljubiša Antonijević i direktor Studentskog centra Preiština – Kosovska Mitrovica Jovo Popović.

Antonijević je istakao u obraćanju medijima da ovu posetu Kosovu i Metohiji  svi student, svi zaposleni u prosveti i svi učenici treba da shvate kao izraz direktne podrške i Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Ovaj sastanak danas, trebalo bi da posluži da svi mi u saradnji sa Studentskim centrom Priština, razmotrimo sve one stvari koje im otežavaju normalno funkcionisanje. Ono što je važno je da zasad ovaj Studentski centar funkcioniše dobro”, podvukao je Antonijević.

On je podsetio da je ograđivanjem prostora Studentskog centra nivo bezbednopsti studenata podignut na viši nivo a kao prioritet za ovaj period, najavio je rešavanje problema grejanja.

“Ovo  je dugogodišnji problem. Sredstva su izdvojena, radovi su u toku i nadamo se da će Studentski centar već tokom ove zime imati mnogo bolji sistem grejanja”, rekao je pomoćnik ministra i dodao da zasad nije bilo problema na administrativnim prelazima  prilikom dopremanja hrane i ostalih potrepština a da sve problem na koje naiđu, rešavaju u hodu uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sastanku prisustvuju direktori svih studentskih centara Srbije.

Milovan Petrović, director SC Beograd kaže da je saradnja sa SC Priština izvanredna.

“Usluga koju SC u Kosovskoj Mitrovici nudi svojim studentima ništa se ne razlikuje od usluga koje dobijaju strudenti u SC Beograd”, istakao je Petrović i izrazio nadu da će ova dobra saradnje biti nastavljena.

Direktor SC Priština – Kosovska Mitrovica Jovo Popović rekao je da je izuzetna čast što se ovakav sastanak održava u Kosovskoj Mitrovici.

“Mi smo uvećali naše kapacitete za preko 12.000 kvadrata  i svake godine se borimo da studentski standard bude na što većem nivou”, rekao je Popović i podvukao da je to moguće isključivo zahvaljujući velikom razumevanju na koje je ovaj Studentski centar nailazio pre svega kod Ministarstva prosvete.

Na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici studira oko 10.000 studenata.

Comments

Pročitaj još