Pretučen starac u Gračanici

Sinoć nešto posle dvadeset časova u porodičnoj kući u ulici Janićija Popovića, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo je i brutalno pretuklo 85-godišnjeg Vojislava Popovića dok su njegovoj unuci, koja trenutno živi u istoj kući, vezali ruke i onemogućili da dozove pomoć.

Prva pomoć pretučenom starcu ukazana je na hirurškoj klinici u Gračanici, a dežurni lekar i upravnik Hirurgije Dragan Perić kaže da se radi o teškim telesnim povredama.

„Pacijent je dovezen kolima Hitne pomoći, a u trenutku prijema bio je svestan i orijentisan. Na levoj strani lica imao je više povreda i razderotina, koji smo sanirali. Levo oko mu je bilo potpuno zatvoreno od otoka, a postoji povreda i nosa zbog čega smo pacijenta uputili na dalje lečenje u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici“.

Vidno uznemireni stanari ulice, kao i rođaci pretučenog starca uputili su apel policijskoj službi u Gračanici da hitno pronađe počinioce, kao i da pospeši bezbednost građana na ovom prostoru.

„Posle poziva sina pretučenog Vojislava otišla sam sa deverom i tamo smo zatekli stravičan prizor. Vojino lice je bilo u krvi, a njegova preplašena unuka Tatjana (25) rekla nam je da joj je neko zatvorio usta u trenutku kada je razgovarala telefonom sa svojom majkom i da jedino što je videla su trojica maskiranih napadača, koji su njoj pokušavali da stave flaster na usta, a dedu tukli i tražili novac. Ovo je strašno i mi se, posle brojinih krađa koje se i sada dešavaju, a i ovog brutalnog napada, ne osećamo nimalo siguno. Pitam se da li treba da nekog ubiju, pa da policija reaguje, jer počinioci uvek ostanu nepoznati“, rekla je za naš program Gorica Popović, rođaka pretučenog Vojislava.

Naša ekipa nije uspela da dobije izjavu komandira Policijska stanice u Gračanici jer, iako nam je prethodno rečeno da sačekamo da komandir siđe, nakon deset minuta čekanja dežurni policajac kazao nam je da komandir nije tu, da je na sastanku, a da će se nakon istage oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još