Drugi “Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival” od 11.novembra

Drugi po redu Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se od 11. do 14. novembra u Domu kulture Zvečan pod sloganom “Ovde!”, najavio je danas Evropski kulturni forum. Publiku očekuje raznovrstan program sastavljen od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane produkcije uz odličan izbor sinronizovanih 3D crtanih filmova.

Direktor festivala Miroslav Mogorović najavljuje presek savremene srpske filmske produkcije, kao i međunarodne filmove namenjene prevashodno najmlađoj publici i omladini.

“Za neko bolje profilisanje festivala u narednim izdanjima očekujemo veću podršku države kulturi na prostoru Kosova i Metohije, koja se ne ogleda samo u očuvanju tradicionalnih vrednosti, nego i u podizanju aktuelne kulturne ponude. Dok srpske opštine ne dobiju mogućnost stalnog bioskopskog repertoara tokom cele godine, KMIFF festival će biti jedna od retkih mogućnosti da publika odgleda savremeni bioskopski film”, izjavio je Mogorović.

Festival će otvoriti aktuelni bioskopski hit “Jesen samuraja” reditelja Danila Bećkovića sa Petrom Strugarom u glavnoj ulozi, a biće prikazani i filmovi “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, “Pored mene” Stevana Filipovića, “Vlažnost” Nikole Ljuce, “Panama” Pavla Vučkovića, “Procep” Dejana Zečevića i “Smrdljiva bajka” Miroslava Momčilovića.

Publika će nakon završetka festivala svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film.

Drugi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival održaće se u organizaciji Evropskog kulturnog foruma, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: TV Most

Comments