Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih sa KiM: Dreničkoj grupi nije suđeno za zločine nad Srbima

Presudama koje je danas kosovski Apelacioni sud odredio u predmetu “Drenica 2”, Dreničkoj grupi za ratne zločine nad civilima, donete su blage kazne za dokazane zločine nad Albancima, a njima nije ni suđeno za kidnapovanja i ubistva Srba, saopštilo je danas Udruženje porodica  kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

“U logoru Likovac je bilo zatočeno 10 rudara površinskog kopa uglja “Belaćevac”. Kidnapovani Srbi su držani u ovom logoru, pa su kamionima prebacivani u Albaniju po naredbi Tačija. Posedujemo video kasete da su naši mučenici bili živi u tom logoru”, navelo je Udruženje.

U saopštenju se kaže da je “logor Likovac i Lapušnik držao komandant terorističke OVK Fatmir Ljimaj, a pod komandom Hašima Tačija”.

Na žalost, ukazalo je Udruženje, niko od svedoka Srba nije pozvan da svedoči na suđenjima Dreničkoj grupi 1 i 2.

“Zahtevaćemo da ti zločinci moraju da odgovaraju po komandnoj odgovornosti i za srpske žrtve”, navelo je Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."