Kancelarija za KiM osudila maltretiranje dece

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje maltretiranje kojem su danas, samovoljom predstavnika prištinskih vlasti, bila izložena srpska deca na administrativnim prelazima Jarinje i Merdare, kao i na graničnom prelazu Đeneral Janković.

Beskrupuloznost Prištine danas je prelila punu času jasnom porukom da su Srbi i njihova deca uskraćeni za elementarna ljudska prava, kao što je pravo na slobodu kretanja.

Oni koji maltretiraju decu ne zaslužuju ništa osim gnušanja i prezira.

Frustriranjem, prepadanjem i pokušajem zatvaranja srpske dece u rezervat ne doprinosi se stvaranju međunacionalnog poverenja, a današnji besramni čin pokazuje da neki nasilnici u Prištini to zapravo i ne žele.

 

Dečije Amatersko pozorište “Janićije Popović” Doma kulture iz Gračanice vraćeno je sa prelaza Đeneral Janković, jer im kosovska policija nije dozvolila prelazak u Makedoniju zbog, kako kažu, nepotpune dokumentacije, saopštio je danas Dom kulture Gračanica.

Deca iz amaterskog pozorišta i radnici Doma kulture “Gračanica” čekali su tri sata na prelazu da bi im granična policija zabranila prelazak i udaljila ih od kontrolnog punkta.

Comments

Pročitaj još