• Početna>
  • Vesti>

Počinje 14. Festival domaćeg filma “Leposavić 2016.”

Festival domaćeg filma ” Leposavić 2016 ” biće održan od 20. do 25. oktobra,  u ogranizaciji Centra za kulturu  “Sava Dečanac”. Pokrovitelji ovog festivala su Ministarstvo za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije i Privremeni organ Opštine Leposavić.

Filmski festival je osnovan 2002. godine, a kao njegov osnivačpominje se  Goran Marković, naš proslavljeni reditelj, koji je utro put kada je ovaj festival u pitanju.

” Za ovih 14. godina koliko festival  kroz ovu ustanovu kulture prošlo je više stotina protagonista filmova koji su bili na repertoaru, pa se mozemo pohvaliti da su bili poznati reditelji i glumci, Zdravko Šotra, Dragan Bjelogrlić, Marko Nikolić, Goran Marković, Branislav Trifunović, Emir Kusturica…”, kaže Ivan Vučković, ispred Centra za kulturu.

Ove godine na repertoaru će se naći najnovija ostvarenje srpske kinematografije.

Organizatori obecavaju pravu festivalsku atmosferu, crveni tepih, koktel za goste i rok svirku nakon prve festivalske projekcije, na kojoj će biti prikazan film “Sporazum” koji je u potpunosti realizovan na Kosovu i Metohiji.

“Posebno nam je drago što ćemo imati priliku da ugostimo veliku ekipu ovog filma koja će ovom prilikom doći”, ističe Vučković.

U šest festivalskih večeri, pored Sporazuma, biće prikazani I filmovi  “Vlažnost”, “Dobra žena”, “Igra u tami”, “Dnevnik mašinovodje”.Poslednje festivalske večeri biće prikazan film “Jesen samuraja”,  a najavljeno je gostovanje cele ekipe.

Sve projekcije filmova počinju u 20 h.

Comments

Pročitaj još