Odbijen zahtev Olivera Ivanovića za izuzeće sudije

“Upravo smo primili rešenje predsednice apelacionog suda Tonek Berišaj. Odbila je zahtev branilaca za izuzeće sudije Muharemija. Navela je da je utvrdila da ne postoje razlozi za njegovo izuzeće, a ni okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristrasnost”, rekao je Vlajić agenciji Beta.

Vlajić je dodao da advokatski tim na ovu odluku Apelacionog suda nema pravo na žalbu.

Vlajić je podsetio da su branioci svih pet Srba u ovom postupku tražili Muharemijevo izuzeće, a ne samo advokati Olivera Ivanovića.

Prvo ročište po žalbi odbrane Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina bilo je zakazano za 28. septembar, ali je prekinuto zbog zahteva da se iz sastava sudskog veća izuzme sudija Muharemi.

Advokat Vlajić izjavio je tada da očekuje da će zahtev pravnog tima Olivera Ivanovića za izuzećem Muharemija biti uvažen i da će sudsko veće biti sastavljeno od troje međunarodnih sudija.

Vajić je tada naveo da su razlozi branilaca za izuzeće sudije Dritona Muharemija principijelni, a ne lične prirode i da tako treba da budu i shvaćeni.

Oliver Ivanović lišen je slobode januara 2014. godine.

Apelacioni sud Kosova odbio je zahtev advokata Olivera Ivanovića da se iz krivičnog postupka izuzme sudija Albanac Driton Muharemi, izjavio je danas advokat Nebojša Vlajić i dodao da će suđenje Ivanoviću biti nastavljeno sutra i prekosutra u Prištini.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još