• Početna>
  • Vesti>

Lista “Srpska” zamrzava učešće u radu Skupštine Kosova

Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni su sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budemo donosili zavisiće, ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda na ovim prostorima, navodi se u saopštenju liste Srpska dostavljenom našem radiju 

Poslanici Srpske liste održali su danas sastanak, na kojem je zaključeno da je “nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata “Trepča” bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika”. 

Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzije o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema, kaže se dalje u saopštenju . “

Mi odbijamo da budemo svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i nećemo davati alibi nastojanjima da se naš narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje ognjišta. 

U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa “Trepčom” donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba. 

Poslanici Srpske liste zbog svega gore navedenog odlučili su danas da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova.”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još