Đurić: Nezaposlenost – državni neprijatelj broj jedan

Tokom posete Vrnjačkoj Banji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišao je fabriku tekstila “Cvetex” u Novom Selu. Fabrika ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i uz državnu podršku, podsticaj i subvencije beleži dobre rezultate.

“Godina preduzetništva daje svoje rezultate i danas u ovoj fabrici koja je napravljena zahvaljujući trudu vlasnika ali i zahvaljujući činjenici da se u Srbiji danas nude najbolji mogući uslovi i subvencije za organizovanje proizvodnje”, rekao je Djurić i dodao da “godina preduzetništva daje rezultate ali i opominje da ukoliko želimo da razvijamo zemlju i rešavamo problem nezaposlenosti moramo da radimo na više koloseka”.

Prema rečima Djurića nezaposlenost je “državni neprijatelj broj jedan u Srbiji”.

“Da bi smo se protiv tog neprijatelja izborili moramo, kao Vlada, da nastavimo da subvencionišemo sve one koji hoće da pokrenu ovakve poslove i da radimo na planu dokvalifikovanja i obučavanja naše radne snage”, istakao je Djurić.

“Novi pogon fabrike “Cvetex” počeo je da primenjuje model dualnog obrazovanja i to je jedan od načina da u Srbiji dodjemo do onoga što nam je potrebno da bi smo privukli strane investitore”, rekao je Djurić i dodao da fabrika ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i uz državnu podršku, podsticaj i subvencije ima dobre rezultate.

Djurić je rukovodstvu fabrike poželeo i dalje dobre rezultate i ostvarivanje plana zapošljavanja još 200 radnika.

Fabrika “Cvetex” uspešno posluje već tri decenije i trenutno zapošljava oko 70 radnika.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."