• Početna>
  • Vesti>

Odbornici SO Severna Mitrovica usvojili predlog budžeta za 2017.

Na današnjem 31. redovnom zasedanju SO Severna Mitrovica odbornici su usvojili predlog budžeta za 2017. godinu u iznosu od  5.538.163 evra.

Ova suma se, prema rečima šefice Adminisracije u opštini Severna Mitrovica Adrijane Hodžić  deli na  sredstva za plate i dnevnice (35%), kapitalne investicije (48%), robe i usluge (13%), opštinske rashode (1%) i subvencije i transfere (3%).

Prema predlogu budžeta, sredstva za kapitalne investicije biće  podeljena na dva specifična granta – za zdravstvo i obrazovanje  a treći deo će ići na infrastrukturne projekte.

Grant namenjen zdravstvu će podeliti ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite a zasad je napravljena  preliminarna lista medicinskih aparata  koji će biti nabavljeni.

Najveći deo sredstava namenjenih obrazovnim ustanovama biće  odvojen za renoviranje Srednje tehničke škole Mihajlo Petrović Alas  gde će u potpunosti biti obnovljeni stolarija, podovi i fiskulturna sala. Značajan deo sredstava utrošiće se na renoviranje OŠ Sveti Sava.

Na predlog odbornika iz albanske zajednice, iz ovog granta, biće izdvojeno 50.000 evra za renoviranje albanske škole u Mikronaselju, u kojoj nastavu pohađa 11 đaka.

Od sredstava namenjenih  infrastrukturnim  projektima, prema rečima Hodžićeve, jedan deo otpada na hitne  intervencije, dok će od ostatka biti revitalizovani kolovozi i trotoari u Bošnjačkoj mahali, gde će biti postavljena i ulična rasveta.

Sednica je održana u prisustvu svih 19 odbornika, od kojih je za usvajanje budžeta glasalo njih 12.

Budžet za 2017. godinu, odbornici ove opštine usvojili su samo dan pre isteka zakonskog  roka.

Comments

Pročitaj još