• Početna>
  • Vesti>

Uspešno održan prvi “Književni okršaj” u galeriji “Akvarijus”

Pobednik prvog „Književnog okršaja“ koji se sinoć održao u galeriji „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici je mladi pisac Jovan Maslar.

Pored Maslara, u književnom okršaju učestvovali su  Nikola Grujić i Olivera Šćepanović. Književni okršaj je osmišljen po ugledu na slem večeri, na kojima se ljubitelji pisane reči nadmeću u kazivanju tuđih i svojih književno-umetničkih dela. Jovan Maslar i Nikola Grujić sinoć su pokazali da Kosovska Mitrovica ima talentovane mlade pisce, ljude u kojima se ogledaju patnje i zabrinutosti nove generacije. Njihovo razmišljanje obojeno je pesimizmom. Pa ipak, ispod crnog plašta nihilizma, ušuškana je nada. I ljubav. I sav optimizam ovoga sveta. Jer da toga nema, oni ne bi pisali. Ne bi razmišljali ni o ljubavi, ni o smrti. Svu silinu svog glumačkog talenta sinoć je prusutima pokazala i Olivera Šćepanović.

Miljana Bulatović iz galerije „Akvarijus“ kaže da će „Književni okršaj“ kao sastavni deo programa „Poetsko ćoše“ biti organizovan jednom mesečno. Svi mladi pisci ali i afirmisani stvaraoci pozvani su da učestvuju u programu koji će, sigurni smo, vremenom postati ogledalo književne scene Kosovske Mitrovice.

Comments

Pročitaj još