Počinje škola mini-rukometa u Kosovskoj Mitrovici

Rukometni klub “Trepča” se priprema za novu sezonu Prve rukometne lige Zapad, sa novim mladim članovima. Prvu utakmicu u sezoni RK „Trepča“ igra kao domaćin protiv RK „Mladost“ iz Čačka sledećeg vikenda.
Kapiten i najstariji igrač u timu Radak Adžić rekao je gostujući u emisiji „Sportska panorama „ TV Most da je ekipa mlada i da je potrebno vreme i rad za nove zajedničke uspehe, te da mnogi igrači koji su igrali u ovoj ligi danas nose dresove reprezentacije.
Pomoć rukometašima je limitirana i dolazi iz budžeta lokalne samouprave, što je dovoljno da se podmire osnovni troškovi. RK „Trepča“ su neophodna i dodatna sredstva, a nadasve adekvatan prostor za treninge i utakmice, dodaje Adžić.
Treninzi se održavaju na otvorenom i balon Sali u Žitkovcu, dok se zbog nedostatka sportske hale, utakmice igraju u Zubinom Potoku. Adžić kaže da je saradnja sa RK „Mokra Gora“ sjajna i da im korišćenje hale ne naplaćuju, ali i da ovaj prijateljski klub ima veći budžet i odlične uslove za trening, pa samim tim progres.
On je je najavio i početak rada škole rukometa za najmlađe ljubitelje ovog sporta školskog uzrasta, o čemu će zainteresovani naknadno biti obavešteni.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."