Počinje škola mini-rukometa u Kosovskoj Mitrovici

Rukometni klub “Trepča” se priprema za novu sezonu Prve rukometne lige Zapad, sa novim mladim članovima. Prvu utakmicu u sezoni RK „Trepča“ igra kao domaćin protiv RK „Mladost“ iz Čačka sledećeg vikenda.
Kapiten i najstariji igrač u timu Radak Adžić rekao je gostujući u emisiji „Sportska panorama „ TV Most da je ekipa mlada i da je potrebno vreme i rad za nove zajedničke uspehe, te da mnogi igrači koji su igrali u ovoj ligi danas nose dresove reprezentacije.
Pomoć rukometašima je limitirana i dolazi iz budžeta lokalne samouprave, što je dovoljno da se podmire osnovni troškovi. RK „Trepča“ su neophodna i dodatna sredstva, a nadasve adekvatan prostor za treninge i utakmice, dodaje Adžić.
Treninzi se održavaju na otvorenom i balon Sali u Žitkovcu, dok se zbog nedostatka sportske hale, utakmice igraju u Zubinom Potoku. Adžić kaže da je saradnja sa RK „Mokra Gora“ sjajna i da im korišćenje hale ne naplaćuju, ali i da ovaj prijateljski klub ima veći budžet i odlične uslove za trening, pa samim tim progres.
On je je najavio i početak rada škole rukometa za najmlađe ljubitelje ovog sporta školskog uzrasta, o čemu će zainteresovani naknadno biti obavešteni.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još