Rakić: Bezbednost građana Severne Mitrovice prioritet

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas u Brisleu, gde je prisustvovao tehničkim razgovorima Beograda i Prištine, da EU nastavlja sa projektima revitalizacije mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, naglasivši da je bezbednost građana Severene Mitrovice prioritet.

Jedna od tema današnje runde tehničkih razgovara Beograda i Prištine u Briselu bila je revitalizacija mosta na reci Ibar. Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kaže da je tom prilikom dogovoreno da EU nastavi sa implementacijom svojih projekata, a da će o svakom koraku biti obavešteni gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice.

”Dogovoreno je da ne sme da bude jednostranih poteza. Srpska strana je bila dosledna i izričita u stavu da je pitanje bezbednosti građana Severne Mitrovice prioritet svih prioriteta”, poručio je Rakić.

Prema policijskm izveštajima, na mostru koji razdvaja severni, srpski i južni, albanski deo Kosovske Mitrovice u poslednjih 16 godina dogodilo se preko 970 incicenata. EU je obezbedila 1,2 milona evra kako bi most na Ibru početkom sledeće godine bio u potpunosti revitalizovan i slobodan za kretanje.

Tokom današnje runde dijaloga u Briselu govorilo se i o razgraničenju opština Severne i Južne Mitrovice. Gradonačelnik Severne Mitroviće kaže da su se sve strane složile da do razgraničenja mora da dođe što pre.

”Svako drugo rešenje osim da Suvi Do pripadne Severnoj Mitrovici je menjanje izborne volje građana, jer su u izbornom procesu i Albanci i Srbi glasali za svoje odbornike koji i dalje rade u Skupštini Severne Mitrovice”, izavio je Goran Rakić u Briselu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još