Kocijančić: Bez dogovora o tablicama

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da u razgovorima u okviru tehničkog dijaloga Beogarda i Prištine nije postignut konačni dogovor kada su u pitanju registarske tablice za vozila.

EU je potvrdila da se 8. septembra, tokom tekuće rude dijaloga Beograda i Prištine, između ostalog razgovaralo i o registarskim tablicama koje su deo sporazuma o slobodi kretanja, ali da dogovora još nema.

”Konačni dogovor nije postignut, a konstruktivno zalaganje obe strane biće potrebno da se do dogovora dođe”, poručila je Kocijančić.

Suprotno tvrdnjama šefice prištinske delegacije Edite Tahiri, sinoć je i iz Kancelarije za KiM za Tanjug potvrđeno da još nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

Treći dan razgovora delegacija Beograda i Prištine počeo je danas u zgradi Evropske diplomatske službe u Briselu.

Kako je najavljeno, tema razgovora biće razgraničenje severnog i južnog dela Kosovske Mitrovice.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."