Đurić u Parizu otvara izložbu o KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvoriće u utorak, 6. Septembra izložbu “Kosovo i Metohija – deset koraka“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu.
Svečanom otvaranju će prisustvovati i ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković i direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu Slavica Petrović.

„Kako bi savremenom posetiocu tematiku približili na prijemčiv i upečatljiv način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Opština Zvečan osmislili su postavku kojom će se kroz najmodernije umetničko-tehničke metode posmatraču predstaviti razvoj kulture Kosova i Metohije od perioda antike do XX veka“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izložba je objedinila pisani materijal iz oblasti istorije, istorije umetnosti i arheologije, fotografije i eksponate ustupljene od strane brojnih srpskih institucija kulture, ali i modernu tehnologiju koja će posetiocima omogućiti interaktivni pristup pomenutim sadržajima.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."