Ekipe Crvenog krsta sa KiM danas u borbi za državno takmičenje

U Kosovkoj Mitrovici danas se održava takmičenje ekipa Crvenog krsta sa Kosova i Metohije u pružanju prve pomoći. Svoje znanje i sposobnosti odmeriće 24 ekipe u dve kategorije: omladina i podmladak. Tema ovogodišnjeg takmičenja je pružanje prve pomoći na javnim manifestacijama i masovnim okupljanjima.

Vesna Milenović, sekretar Crvenog krsta Srbije kaže je ovo takmičenje sprovedeno po svim standardima koji se praktikuju u Evropi i ističe da je impresivno na koji način organizacije Crvenog krsta funkcionišu s obzirom na okolnosti u pokrajini.

“Svesni smo kvaliteta koji se zastupa u radu sa ekipama. Svi su posvećeni deci, osposobljenji su da deci pruže znanje i da ih povežu sa najvećim humanim vrednostima za koje su se deca i mladi vezali. Deca se lepo i druže u tom procesu učenja. Na taj način Crveni krst na KiM i drugim delovima Srbije regrutuje volontere, mlade ljude koji nalaze vrednost u aktivnostima CK. Nadamo se da će oni ostati aktivni u oblasti prve pomoći, ali i u drugim aktivnostima CK na KiM, kao što je smanjenje nasilja i tolerancija”, podvlači Milenović.

Stručni saradnik Crvenog krsta Kosova i Metohije Filip Rojević kaže da je zadovoljan dosadašnjim tokom takmičenja.

“Bili smo maštoviti i kreativni kako bismo simulirali specifične situacije u kojima takmičari danas mogu da pokažu svoje znanje i veštine. Uvek smo ponosni na ekipe koje nas predstavljaju na državnom takmičenju, jer ostvaruju značajne rezultate”, kaže Rojević.

Dve najbolje ekipe iz obe kategorije plasiraće se na državno takmićenje, koje će se održati 16. i 17. septembra u Beogradu.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."