• Početna>
  • Vesti>

Iz Novog Pazara besplatni udžbenici za mitrovačke prvake

Sto tri prvaka, učenika Osnovne škole “Branko Radičević”, dobilo je danas besplatno udžbenike iz kojih će učiti tokom prve godine svog školovanja. Knjige su donacija Pokreta za opstanak iz Novog Pazara, i po rečima direktora škole Ivana Zaporožca, podela besplatnih učenika jedinstven je slučaj na Kosovu i Metohiji. Donatori poručuju da je jedan od ciljeva bio spajanje dva grada – Novog Pazara i Kosovske Mitrovice.

“Želja nam je bila da povežemo Kosovsku Mitrovicu i Novi Pazar koji, po mnogo čemu, imaju slične probleme, da se vežemo jedni za druge i ova vremena koja nisu baš najbolja, zajedno prebrodimo, kazao je predsednik Pokreta za opstanak, Zoran Janićijević i dodao da je donacija obezbeđena u saradnji sa Kreativnim centrom.

Direktor škole Branko Radičević, Ivan Zaporožac, zahvalio se na donaciji, ističući da će roditeljima ovo puno značiti jer, na KiM-u pored, kako je rekao, bezbednosnih, postoje i drugi socijalni problemi.

A učenici su sa oduševljenjem primili knjige koje su im danas podeljene.

“Dobio sam bukvar i čitanku, sad ću da budem najbolji đak,” kazao je prvak, Vuk Radosavljević.

Besplatni udžbenici olakšica su i za roditelje.

“Ovo će mnogo značiti i zbog kućnog budžeta, a biće i motivacija deci da bolje uče,” kazala je jedna od majki prvaka,” Andrijana Miletić.

Svečani prijem prvaka organizovan je juče, a Osnovna škola “Branko Radičević” ove godine je, po prvi put, nakon 1999. godine, pokrenula i četvrto odeljenje prvog razreda.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još