Gorela stara škola Branko Radičević, požar ugašen

Požar koji je izbio večeras oko 23 časa u jednom od krila stare zgrade škole “Branko Radićević” ugašen je. Na licu mesta vatrogasci i dalje dežuraju kao i medicinsko osoblje sa vozilom hitne pomoći. U vazduhu ima veće količine gareži.
Iz Kosovske policije Kossev portal nezvanično saznaje da je požar izbio na prvom spratu ove zgrade, a kao jedan od mogućih uzroka za izbijanje vatre bi, kako suu policiji rekli, mogao da bude navodno otpad iz kontejnera koji jedan od stanara ove nekadašnje škole, sakuplja.
Oko 23 časova večeras izbio je požar u staroj zgradi osnovne škole “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici.Prva pomoć ukazana je za sada dvoma starijim osobama – muškarcu i ženi. Najmanje jedno lice izvedeno je iz zgrade zahvaćene požarom. Za sada se ne zna koliko je u trenutku požara u zgradi bilo ljudi, kao ni uzrok požara. U ovoj zgradi koja je skoro u potpunosti napuštena godinama su živela izbegla lica, prvobitno iz Hrvatske, a potom i iz južnih delova Kosova i Metohije. Zgrada se nalazi u studentskom kampusu.

Izvor: Kossev portal

Comments

Pročitaj još