Jevtić: Problem nestalih moramo da rešavamo zajedno

I srpska i albanska strana moraju da rade na rešavanju problema nestalih, rekao je povodom Međunarodnog dana nestalih lica ministar za zajednice i povratak u pokrajnskoj vladi Dalibor Jevtić. Jevtić kaže da je veliki broj nerazrešenih nestanaka ljudi, i da rat nikada nikome nije ništa dobro doneo.

“Obe strane su u tom ratu izgubile i pretrpele puno toga. O ovoj temi treba da se govori na različitim nivoima, ne samo u okviru političkog dijaloga, već taj dijalog treba da se vodi i unutar samog civilnog društva, jer ćemo na taj način da prevaziđemo jednu ovakvu situaciju koja je teška i bolna, a najteže je što i nakon toliko godina posle ratnog sukoba porodice nestalih ne znaju gde su grobovi njihovih najmilijih”, istakao je Jevtić.

Izvor: Tv Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."