OEBS osudio napad na RTK

Šef Misije OEBS-a na Kosovu Žan Klod Šlumberže i predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović danas su osudili sinoćni napad na Radio-televiziju Kosova (RTK) u Prištini.

Eksplozivna naprava bačena je u dvorište zgrade RTK-a, u blizini predajnika. U eksploziji, srećom, niko nije povređen.

„Užasnut sam napadom na RTK koji se desio u vreme kada je u zgradi još uvek bilo ljudi koji su radili. Izgleda da se radi o zastrašivanju i ja taj čin najoštrije osuđujem. Ovo je napad na važnu javnu instituciju i na slobodu izražavanja,“ rekao je ambasador Šlumberže.

„Pozivam organe za sprovođenje zakona da što pre istraže ovaj slučaj i dovedu počinioce pred lice pravde“, dodao je on.

Izražavajući olakšanje što u napadu niko nije povređen, Mijatović je rekla da je ovo očigledan napad na slobodne medije i na društvo u celini, napad koji osuđuje u najoštrijem smislu te reči.

“ Verujem da će ovaj incident biti brzo i temeljno istražen“, istakla je Mijatović.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."