EU osuđuje napad na RTK

EU na Kosovu osuđuje sinoćnji napad na RTK, ističući da je to važna nacionalna ustanova. Napad na nju je pretnja slobodi izražavanja i interesima građana Kosova, saopšteno je iz Kancelarije specijalnog predstavnika EU na Kosovu.

U saopštenju se izražava zabrinutost zbog ovog, već drugog oružanog napada na javne ustanove u poslednjih nekoliko nedelja.

“Apelujemo na sve da se suzdrže od izražavanja neslaganja na bilo koji način koji šteti imovini ili može uzrokovati štetu po živote ljudi”, kaže se u saopštenju.

Kancelarija EU na Kosovu poziva nadležne institucije da pronađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako bi se sprečio svaki takav pokušaj ubuduće.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."