Ðurić: Bez dogovora o telekomunikacijama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je jutros da, posle 20 sati pregovora, sa prištinskom stranom nisu dogovorena sva pitanja neophodna za sprovođenje dogovora o telekomunikacijama.

“Smanjen je broj tačaka neslaganja, ali naša strana nije dozvolila ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju”, rekao je Ðurić Tanjugu.
On kaže da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadržavanje dosadašnjih korisnickih brojeva.

“Posebnu zahvalnost dugujem članovima naše delegacije, naročito rukovodstvu Telekoma Srbija koje je sa nama probdelo duge sate koji su bili napeti, neprijatni i teški”, naglasio je Ðurić.

Očekuje da će se u doglednoj budućnosti razgovori o ovoj temi nastaviti i dodaje da je srpska delegacija izdržala i uvrede i pritiske i ostala posvećena pronalaženju kompromisa i odrzivih resenja.
“Zahvaljujem i predstavnicima EU koji su doprineli tome da jedan broj otvorenih pitanja bude rešen”,zaključio je Ðurić.

Izvor: Tanjug

Comments