Uklonjen Park mira, počela rekonstrukcija mosta na Ibru

Radovi na rekonstrukciji glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici počeli su danas u 10 časova.
Radnici sa šlemovima na kojima se nalazi logo Evropske unije uklonili su Park mira. Predviđeno je da radovi na rekonstrukciji mosta traju četiri meseca, a otvaranje za sav saobraćaj predviđeno je do januara 2017.godine.
Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić, a ni drugi predstavnici Srba, nisu prisustvovali početku radova, kojineje izazavao veliku pažnju i sprskih i albanskih medija.

“Dobro je što se most otvara, mislim da je rešeno pitanje razgraničenja, dogovor je sa međunarodnom zajednicom da se izgradi džamija na delu gde je bila”rekao je gradonačelnik Južne Mitrovice novinarima na glavnom mostu.
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, rekao je juče u saopštenju da je dogovorom o revitalizaciji planirano da sa obe strane mosta, budu stacionirani punktovi KFOR-a, Euleksa i kosovske policije, koji će dodatno obezbeđivati čitav prostor oko mosta kako bi predupredili eventualne nemile događaje, a pešačka zona biće dodato osigurana podizanjem kaskade, kako se ne bi moglo desiti da neko ko je zlonameran autom krene put pešačke zone, dok će regulacija saobraćaja levo i desno od mosta biti naknadno određena od strane lokalne smaouprave.
Ukupna investicija iznosi 1,2 miliona evra koje će obezbediti EU. Građevinski radovi na mostu vršiće se pristupanjem gradilištu putem sa južne strane, potvrdila je EU.
Radove, kako prenosi Kossev portal, izvodi kosovsko-makedonska kompanija “SINTEK-K-ing”, a projektom rukovodi menadžer Bujar Zećiri.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."